2013 – Silk road

Vi kör söderut genom Tyskland, med ett stopp i Berlin för att hämta upp våra pass som vi har skickat till Turkmenistan ambassad för visumansökan. Sen genom Tjeckien, Slovakien, Ungern, Serbien och Bulgarien. Därifrån till Turkiet, längs Svarta Havet och in i Georgien och vidare till Azerbaijan. Från Baku tar vi färja över Kaspiska Havet till Turkmenistan. Vi kör sedan till Uzbekistan och snokar i Samarkand och Tasjkent. Därifrån går färden in i Tajikistan, över Pamirbergen där vi kör världens näst högsta belägna väg; Pamir Highway. Den inkluderar bl.a. ett pass på 4600 meters höjd. Hoppas Rachel klarar detta... Sedan kör vi in i och genom Kyrgyzstan till Kazakstan.  Om här finns tid över (men det tror vi egentligen inte) så planerar vi en liten tripp in i Mongoliet. Sen kör vi norrut in i Ryssland och styr sedan Rachel mot väster och moder Svea.

Vi kör söderut genom Tyskland, med ett stopp i Berlin för att hämta upp våra pass som vi har skickat till Turkmenistans ambassad för visumansökan. Sen genom Tjeckien, Slovakien, Ungern, Serbien och Bulgarien. Därifrån till Turkiet, längs Svarta Havet och in i Georgien och vidare till Azerbaijan. Från Baku tar vi färja över Kaspiska Havet till Turkmenistan (Google maps ville inte rita detta så bortse från att färden är ritad genom Iran). Vi kör sedan till Uzbekistan och snokar i Samarkand och Tasjkent. Därifrån går färden in i Tajikistan, över Pamirbergen där vi kör världens näst högsta belägna väg; Pamir Highway. Den inkluderar bl.a. ett pass på 4600 meters höjd. Hoppas Rachel klarar detta… Sedan kör vi in i och genom Kyrgyzstan till Kazakstan.
Om här finns tid över (men det tror vi egentligen inte) så planerar vi en liten tripp in i Mongoliet. Sen kör vi norrut in i Ryssland och styr sedan Rachel mot väster och moder Svea.
20000 km, två månader, 17 länder, 6 visum, dåliga grusvägar, byråkrati och språkförbistringar, ohejdad kärlek och huvudlös tilltro till en röd Land Rover. Det kan gå. Det ska gå. Följ äventyret under “News”.

Advertisements

One thought on “2013 – Silk road

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s