2011 – Georgia

Den här resan gick via färja till Polen, vidare ner genom Slovakien och Ukraina. Där tog vi färja från Odessa till Batumi i Georgien. Vi hade tre veckor att spendera i Georgien, vilket gick fort. Vi besökte bland annat  Batumi, Tbilisi, gjorde en vandring i Kaukasus i området kring Mt Kazbek (5033 möh, Georgiens tredje högsta topp) nationalparkerna Lagodekhi och Vashlovani,samt ett besök i Europas högst belägna by Ushguli (2200 möh). Vi gjorde också en vandring i Svaneti invid mäktiga Mt Ushba (4710 möh) samt besökte Stalins födelseort Gori.

Mitt i allt hann vi med att besöka en vingård i Kvareli, där mötte vi ett gäng glada amerikaner som gjorde en period som frivilligarbetare för Peace Corps. Dom jobbade på vingården och eftersom vi var två goa gubbar fick vi en gratis vinprovning. Till maten bjöd vi på svensk snaps. Great success. Sen följde en kväll vi sent skall glömma. Efter vinprovning, snapslunch och “power hour” ( en amerikansk variant på förfest där man gör att itunes startar en ny låt varje minut och då skall man också svepa sin öl och sedan genast fylla på igen) gick vi ner till bytorget och dansade till ett franskt liveband som sjöng Beach Boys på franska, klädda i leopardkostymer. Vi undrar fortfarande om det där sista verkligen hände.

På vägen hem gjorde vi ett huvudstadsrejs utan dess like, tre dagar i Istanbul, vidare till Sofia för en lunch och en promenad. Nästa dag körde vi genom Belgrad, stannade i Budapest för en gulash. Dagen därpå rullade vi in i Prag för en lunch och en promenad. I centraleuropa är avstånden inte så stora.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s